gm-cloud-design-palafrugell-palamos-girona-blog-como-conseguir-que-facebook-tenga-pocos-datos-tuyos

Com aconseguir que Facebook tingui poques dades teves?

El principal consell que has de seguir des de JA és prendre precaucions perquè Facebook obtingui el menor nombre de dades teves i, per tant, accedeixi a la informació personal que tu vulguis. Recentment hem vist com la xarxa social per excel·lència ha filtrat dades personals de més de 50 milions dels seus comptes i ha fet que Facebook sigui el blanc de múltiples crítiques i fins i tot de baixes d’una gran quantitat d’usuaris.

Si vols seguir usant la xarxa social però tens certa por o recel, t’ensenyem unes pautes i precaucions a seguir per protegir de forma més eficaç totes la teva informació personal.

Configuració de privadesa de Facebook

Primer has de saber com tens configurada la teva privadesa dins de la plataforma. Per a això donis a la icona amb el signe d’interrogació de la barrita blava a la pàgina principal i entra en “Accessos directes a la privadesa” i també a “Comprovació de la configuració de privadesa”.

En el primer pas podràs limitar les persones que poden veure el teu perfil amb la finalitat que solament els teus contactes puguin veure el contingut que vas penjant i que el teu perfil no sigui 100% obert a tot el públic. El segon pas és per analitzar què aplicacions estan enllaçades al teu perfil de Facebook. Segur que moltes vegades han aparegut les típiques aplicacions que volen usar el teu compte de Facebook com a compte per identificar-te de forma més ràpida. Pots accedir a “Configuració” dins d’Aplicacions.

Recorda analitzar-les bé per eliminar els enllaços a aplicacions que ja no usis o que desconfiïs de la seva procedència a més d’agafar per costum crear un compte des de zero en l’aplicació o plataforma en qüestió perquè, encara que requereix més temps, asseguraràs que les teves dades estiguin emmagatzemades de forma més segura.

El següent pas, el tercer, és la pàgina d’informació personal. Elimina totes les dades que puguis com els historials laborals, acadèmics, adreces i, a més, canvia el tipus de visualització a “Només jo” perquè ningú més pugui tenir accés a la poca informació que deixis en aquesta pantalla.

Publicitat segons les teves preferències d’ús de la xarxa social

Una vegada realitzats tots els canvis, veus a “Configuració” en Facebook i obre “Anuncis”, desactivant l’opció “Anuncis basats en el teu ús dels llocs web i les aplicacions” seleccionant “No” en “Anuncis en aplicacions i llocs web fora de les empreses de Facebook”. D’aquesta forma, la xarxa social no et mostrarà cap tipus de publicitat relacionada amb les preferències, la teva activitat i ús diari d’aquesta, no oferint aquestes dades a terceres empreses per a la mateixa fi publicitària en plataformes externes a Facebook.

Accessibilitat a les teves publicacions de Facebook

És important limitar qui és capaç de veure les teves publicacions per evitar que siguin 100% públiques i, per tant, accessibles per qualsevol usuari d’internet. Per revisar això, desplega el menú clicant al triangle invertit de la barra blava de la part superior a la pàgina principal de Facebook i obre “Configuració” i també “Privadesa”. Si el que vols és màxima protecció en aquest sentit, tria “Sol amics” com a opció perquè puguin veure les publicacions que vas a fer a partir d’ara. La xarxa social també permet restringir la visualització de les publicacions antigues de forma senzilla, canvia-ho també a “Sol amics” així et protegiràs de forma retroactiva.

En aquesta mateixa pàgina de privadesa podràs ajustar altres paràmetres com qui pot trobar-te en Facebook o qui pot navegar per la teva llista d’amics.

Historial de navegació

Un altre “truc” per evitar que Facebook tingui cap tipus d’accés al teu historial de navegació és sortir del propi compte de la xarxa social abans de consultar altres pàgines web. D’aquesta forma, les altres pàgines no tindran forma d’informar a la xarxa social sobre quin tipus de webs visites i quins són els teus interessos quan no estàs usant la seva plataforma social. Si el que vols és garantia absoluta, navega per internet amb finestres d’incògnit, privades o elimina les “Cookies” del teu navegador. En el següent vídeo, de Google Chrome, es mostra com usar la navegació oculta i para què serveix.

Una altra solució pels nostres smartphones o altres dispositius mòbils pot ser desactivar el permís d’accés a prestacions del telèfon com a càmera, micro o sistemes de geolocalización.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *