gmclouddesign-palafrugell-navegador-Firefox-Quantum-vs-google-chrome

El nou navegador Firefox Quantum, més velocitat i menys consum de RAM

Comparteix aquesta publicació

El nou navegador de Firefox vol vèncer a Chrome amb més velocitat i menor consum de memòria RAM. Tot i que avui dia el navegador de Google, Chrome, ocupa el primer lloc quant a nombre d’usuaris que l’utilitzen, Firefox està apostant fort per canviar-ho.

I aquesta aposta és Firefox Quantum, redisseny des de zero del navegador que semblava que podia convertir-se en el més usat del món. Ja és disponible per a descarregar-lo des del seu web.

gmclouddesign-palafrugell-logo-navegador-firefox-quantum

L’aplicació ocupa aproximadament uns 100 megues més de memòria en disc dur que el Firefox clàssic de tota la vida, però no fa patir el seu rendiment. La primera sensació amb la qual ens trobem és amb la velocitat de càrrega de les pàgines web, primera i principal prova de qualsevol navegador emprat, i surt molt ben parat. Fins i tot millor que Google Chrome a vegades… però costa decidir-se!

No només ens trobem amb canvis de rendiment, al cap i a la fi els més importants, sino també canvis visuals: Molt minimalista amagant moltes opcions, cap a on va el disseny minimalista d’avui dia.

Mentre anem utilitzant el navegador, anem trobant petites sorpreses molt interessants com que el mateix navegador té un sistema per defecte per fer captures de pantalla de qualsevol lloc web, molt útil. A més, té una petita eina anomenada Pocket, que no deixa de ser un servei que permet desar al núvol qualsevol web per veure-la més tard i amb d’altres dispositius.

Segons la fundació Firefox, el motor de navegació és renovat i reprogramat sencer des de zero i és per això que es nota força la diferència entre Firefox QuantumFirefox clàssic, permetent la càrrega més ràpida de webs amb menor consum de RAM.

Element que molts usuaris agrairan i que també és un punt feble de Google Chrome és precisament l’elevat consum de memòria RAM en algunes ocasions que fa ralentir MOLT sobretot obrint diverses pestanyes, aspecte molt millorat a Firefox Quantum. De fet, des de Firefox afirmen que consumeix fins a un 30% menys de memòria RAM.

Fins aquí els PROS, però també existeixen CONTRES… Com per exemple que per defecte s’inicialitza en anglès tot i instal·lar l’espanyol i/o català com a llengües per defecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *