gm-cloud-design-blog-los-secretos-que-esconde-el-mapa-de-google-google-maps

Els secrets que amaga el mapa de Google: Google Maps

En un post anterior ja us explicàvem el que era, sobretot al món de les noves tecnologies, un “easter egg” o ou de pasqua, en la seva traducció al nostre idioma. Us dèiem que són aquestes petites eines o jocs que no són necessaris per a l’ús de l’aplicació en qüestió però que ofereixen un plus divertit per a aquests usuaris amb inquietuds.

La setmana passada us ensenyem els diferents “easter eggs” que amagava el cercador de Google i, com no podia ser d’una altra forma, l’aplicació de mapes més famosa del món, Google Maps, també amaga alguns. Voleu conèixer aquestes curiositats i secrets que amaguen dins dels seus mapes?

La màquina del temps del Dr. Who

Una de les sèries que més anys va durar en pantalla i que més èxit va obtenir té el seu petit espai en els mapes de Google. Estem parlant de Doctor Who i la seva famosa màquina del temps, la Tardis.

Quin és el secret que ens tenen preparats els nois de Google en els seus mapes? Doncs ni més ni menys que una rèplica exacta, la que tenen a Londres, concretament en el 238 Earl’s CourtRoad però, si t’agafa una mica lluny, sempre pots gaudir de com era per dins la Tardis en el següent enllaç.

“Pegman” es transforma en el monstre del llac Ness

Pegman no és més que el ninot que usa Google en la seva versió de Google Street View, per poder veure la localització exacta en 360º com si en el mateix lloc et trobessis. Els nois de Google han volgut donar un toc especial a la llegenda més famosa del Llac Ness, a Escòcia. Hi ha moltes suposades imatges i vídeos de Nessie, el monstre del Llac Ness i, per això, pots iniciar-te en la cerca del monstre gràcies a Google Maps en la versió de Google Street View per la superfície del llac i, a més, canviant el ninot Pegman per un simpàtic monstre de color verd.

Podemos trobar aquest ou de pasqua buscant “Llac Ness” en Google Maps i fent zoom en el mapa per veure com Pegman canvia la seva forma habitual per la del monstre.

Area 51 de Nevada

El mateix ocorre navegant per l’Àrea 51 de Nevada, als Estats Units. Pegman es transforma aquesta vegada en una nau espacial com si d’un OVNI es tractés.

Desastres naturals o zones desolades

Si el que busquem és qualsevol desastre natural o alguna zona desolada i busquem l’evolució de Google Street View al llarg del temps, ens trobem amb que Pegman canvia de forma per la de Doc, un dels protagonistes de la pel·lícula “Regreso al al Futuro”. Accedirem prement en el rellotge que apareix en la cantonada superior esquerra una vegada estem a Street View.

Viatge espacial

Això realment no és un “easter egg”, més aviat és una eina poc coneguda. Podemos veure en temps real una sèrie de planetes gràcies a la nau espacial Casinni que es va llançar a l’espai fa ja més de 2 dècades i en la qual es pot fer zoom prop del planetoide Ceres o núvols de Tità, entre d’altres. Ah! També pots gaudir de l’interior de l’EEI (Estació Espacial Internacional) des d’aquest enllaç.

Què tal si viatgem en drac?

Sabem que, la millor forma per viatjar d’un lloc a un altre, és indicar-ho en Google Maps i que ens busqui la forma més ràpida. Pot oferir-nos viatjar amb cotxe, caminant o transport públic sempre indicant en temps real com serà la durada del trajecte. Però… I si donem un petit viatge en drac? Això és el que ens oferirà com a mitjà de transport més ràpid si volem anar des de Snowdon a Brecon Beacons, al Regne Unit. Només trigarem 37 minuts!

La intimitat de cadascun, per davant

Sabem que Google Maps pot “caçar” a les persones amb les seves imatges de Street View i se li pot demanar a Google que pixeli les nostres fotos per preservar la nostra intimitat. Simplement cal clicar a “Informar d’un error” i ens apareixerà un qüestionari per emplenar i demanar que se’ns pixeli la nostra imatge. Però no solament està disponible per a les persones… perquè les vaques de Coe Fen, al sud de Cambridge, pel que sembla també ho han demanat perquè les seves cares surten pixelades… Google no ha volgut fer declaracions sobre aquest tema! :) El podem veure en aquest enllaç.

Bogeries de Google Maps i Street View

Existeixen moltes imatges boges amb símbols estranys, camps de presoners, gent despullada, jaciments arqueològics i un llarg etcètera i és que Google Maps és una caixa de sorpreses… ho podem veure en aquest recopilatori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *