gm-cloud-design-palafrugell-palamos-girona-blog-que-necessito-per-muntar-una-botiga-online-e-commerce-transport-pagament-posicionament-web-seo-marqueting-sem

Què necessito per muntar una botiga online o e-commerce?

Avui dia i cada cop més, hi ha més gent amb la inquietud de muntar una botiga online o e-commerce, ja sigui perquè té alguna habilitat que vol explotar en format de producte o servei o bé perquè vol vendre certs productes d’altres distribuïdors.

Evidentment, el primer que necessitem és un producte o servei per vendre! :)

Partint de la base que això ja ho tenim controlat, s’han de tenir en compte els següents aspectes:

  • Transport: En cas de vendre productes físics i no pas serveis, s’hauran de contractar els serveis de missatgeria amb una empresa de transport. Hauràs de negociar els costos per volum o pes i per regions. Un cop negociat, serà molt interessant que ofereixin la possibilitat de connectar la botiga online que es vol muntar amb la plataforma de gestió d’enviaments per facilitar les tasques futures.
  • Mètodes de pagament: El primer que podem pensar és que, com més mètodes de pagament tinguem, més facilitats donem al possible client. És completament cert però s’han de tenir en compte que alguns d’aquests mètodes de pagament porten implícites unes comissions de l’empresa gestora del mètode en qüestió. Els més comuns són REDSYS (targetes de crèdit), PayPal i transferència bancària.
  • Botiga online o e-commerce: De la mateixa manera que un comerç tradicional té un local on donar el servei, a internet necessitaràs una plataforma virtual on poder oferir els teus productes o serveis amb tot el procés de compra integrat. Podrem anar per 3 vies: Plataforma tipus CMS (Prestashop o WordPress + WooCommerce), vendre a un marketplace o similar (Amazon, Ebay, …) o tenir una botiga online desenvolupada a mida. Tot això va lligat a tenir registrat un domini on accediran els usuaris a realitzar les seves compres, uns correus des dels quals podràs comunicar-te amb ells i un allotjament on estigui la pàgina web i les bases de dades necessàries.
  • Promoció online: Serà essencial començar a promocionar-se perquè, en el moment de sortir a internet, és com si no existissis. És equivalent a muntar un negoci a fora del poble o ciutat on ningú et trobarà. Per aconseguir moure el teu negoci al centre del municipi, s’han de posar en pràctica diferents eines per a promocionar online el negoci.
    • Posicionament web SEO: Es tracta de fer una sèrie d’accions per intentar aparèixer en posicions més favorables als resultats de cerca que els clients fan al seu cercador de confiança, normalment Google.
    • Màrqueting online SEM: Es posen en marxa una sèrie de campanyes en diferents plataformes (Facebook, Instagram, Google Adwords, …) per tal d’aparèixer en les posicions més privilegiades en forma de campanya de pagament. Pagant per impressions dels nostres anuncis o per clics a aquests, aconseguirem sortir al capdavant.
    • Community manager a xarxes socials: Tothom les coneix i tothom les utilitza. Estar-hi és vital avui dia i s’ha de saber trobar l’equilibri entre publicar massa o massa poc, sempre amb contingut de qualitat, que atregui al client que ja és seguidor nostre i, a més, atraure’n a d’altres.

Tècnicament i de forma molt resumida, això és essencialment el que es necessita a l’hora de voler engegar un projecte basat en la venda online de productes o serveis. Evidentment, existeixen moltes altres accions per tal de potenciar una botiga online com assistir a fires per practicar el branding (potenciar la nostra marca), anuncis online i offline a mitjans de comunicació, etc.

Podem posar en marxa altres actuacions de valor afegit que faran que el negoci tingui una envergadura més petita o més gran, però aquests són els mínims imprescindibles per engegar-ho. Estem parlant, per exemple, d’internacionalització del teu negoci online per traspassar fronteres. Sembla molt llaminer però el nostre consell és anar a poc a poc i bona lletra… si encara no tenim controlat el nostre mercat, millor no començar amb un mercat totalment nou per a nosaltres amb moltes barreres com poden ser la moneda, l’idioma o, el més important, la cultura.

Si tens previst muntar un negoci online i encara tens molts dubtes sobre quins són els passos a seguir, la inversió en els aspectes tècnics o qualsevol altre dubte relacionat, et convidem a contactar amb nosaltres per aclarir-te tots aquests dubtes sense cap mena de compromís.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *