gm-cloud-design-blog-google-translate-10-aniversario

10 aniversari de Google Translate

El nostre traductor més famós d’internet es fa gran… compleix 10 anys!

L’evolució d’aquesta magnífica eina ha estat espectacular, fet que els de Mountain View no han volgut deixar córrer i ens han explicat en una espècia de “nota de premsa“.

Ens expliquen una sèrie de dades molt curioses que ens fan donar-nos compte de la ràpida evolució.

Números

Van començar amb 2 idiomes fins als 103 disponibles a l’actualitat. Als seus inicis, l’eina l’utilitzava prop d’un centenar d’usuaris i ha passat a ésser una eina indispensable per a milions de persones, de fet, prop de 500 milions de persones. Les traduccions més habituals són de l’anglès a l’espanyol, àrab, rus i portuguès.

Al dia, es tradueixen més de 100.000 milions de paraules… una barbaritat!

L’ús s’expandeix a diversos àmbits, ens expliquen, un d’ells a ajudar la comunicació entre la comunitat de refugiats que va acollir Canadà i els mateixos canadencs.

L’ús de l’eina també els indica a Google la tendència de la gent i esdeveniments, per exemple: L’any passat, “selfie” va tenir un augment de traduccions considerables. Aquesta setmana passada, “purple rain” va ser la traducció estrella amb un augment del 25.000%.

Al cap i a la fi, Google Translate ha esdevingut una comunitat, ja que, fins a la data, 3.5 milions de persones han realitzat 90 milions de contribucions per ajudar a millorar i afegir nous idiomes a la plataforma.

Quin és el país que més utilitza Google Translate?

Bona pregunta… doncs no és Estats Units d’Amèrica com un servidor creia… és Brasil. De fet, el 92% de les traduccions es realitzen de fora d’EE.UU.

El món al teu idioma

L’app incorpora una fantàstica eina “Word Lens” que t’ajuda a traduir menús, senyals, … en altres idiomes. De forma totalment automàtica i en viu, és capaç de traduir amb el teu smartphone fins a 28 idiomes.

A més, l’eina permet mantenir una conversa amb una altra persona sigui de l’idioma que sigui. És capaç de traduir de forma instantània fins a 32 idiomes.

Sense internet, offline

Podem utilitzar l’eina sense internet, molt útil en països on no hi ha connexions fiables d’internet, per exemple. Molt útil, sobretot, per l’eina “Word Lens”.

 

Des de l’equip de GM Cloud Design, els hi donem l’enhorabona i els felicitem per donar-nos una eina molt útil que ens facilita el dia a dia.

Felicitats, Google Translate! :)

MÉS INFORMACIÓ

Oferim serveis de desenvolupament web, posicionament web SEO i màrqueting online SEM.

+ INFO!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *