gm-cloud-design-10-trucos-que-te-ayudaran-en-instagram-ecommerce-ventas

6 trucs que t’ajudaran a Instagram

Com tothom sap, Instagram és la xarxa per excel·lència de la imatge o fotografia. S’ha posicionat com la xarxa social del comerç electrònic, essencial si realitzes vendes online.

Per què? Perquè per a una empresa o botiga online, el nombre de seguidors o followers és fonamental. És l’indicador clau d’abast d’audiència a la qual podem arribar i, a més, aconseguim que aquests seguidors parlin de la nostra marca. Amb això estem aconseguint fer branding i de forma totalment gratuïta.

Llavors, quins són aquests 6 trucs que ens ajudaran a tenir més rellevància a Instagram i, si tenim una botiga online, a aconseguir més públic objectiu que es tradueix en vendes?

1- Obrir el teu perfil d’Instagram i completar la informació

gm-cloud-design-10-trucos-que-te-ayudaran-en-instagram-ecommerce-ventas-1Instagram, de sèrie, és una xarxa oberta fonamentalment de fotografia. Tot i que darrerament s’han incorporat moltes funcionalitats relacionades directament amb vídeo, Instagram neix de la fotografia.

Un cop t’hagis registrat i hagis emplenat totes les dades necessàries, emplena TOTA la informació que et demana: nom d’usuari, descripció, una fotografia del logotip de la teva botiga online, …

A més, finalment, marca l’opció de deixar el teu perfil obert perquè tothom pugui accedir a les teves fotografies mitjançant el cercador (amb hashtags o directament cercant el teu nom d’usuari).

2- Guanyar els primers seguidors

Tothom vol tenir seguidors a Instagram, això és una afirmació rotunda i real. Al moment de crear el perfil, tenim un perfil buit, sense imatges, sense seguidors… això ha de canviar!

Una tècnica molt comuna és la del “Segueix-me i jo et seguiré”, que consisteix en seguir a gent que ja coneixes o no i esperar que l’acció sigui recíproca. Amb aquesta tècnica aconseguirem els primers seguidors.

Aquesta variant es pot dividir en 2:

  • Analitzar els seguidors de la competència i, per tant, són clients potencials de la teva botiga online. S’ha de realitzar una cerca de la competència que vengui els mateixos productes o similars i començar a seguir als seus seguidors.
  • Atacar als seguidors de persones Influencers relacionades amb el teu sector. Qui són? Són personatges (bloggers, per exemple) que exerceixen un ressò important a la xarxa i, per tant, si aconsegueixes abordar els seus seguidors, és probable que la teva botiga online aconsegueixi atraure clientela potencial i incrementar vendes.

3- Altres trucs

Si vols que la tècnica del punt 2 sigui més efectiva que simplement seguir a la persona, hauràs de fer una mica d’exercici extra. Perquè aquesta persona sàpiga de tu i pugui veure una mica d’interès cap a ella, l’ideal és obrir el seu perfil i fer likes a algunes de les seves publicacions.

Amb això estem donant un toc d’atenció aquella persona perquè pugui entrar al nostre perfil i, almenys, haver fet el branding.

Si, a més, comentem alguna de les seves imatges, incrementem exponencialment les possibilitats de captar l’atenció dels seguidors.

Aquestes tècniques requereixen molt de temps però, a més dedicació, més efectivitat!

4- Control de seguidors

Una vegada vagis incrementant el número de seguidors, voldràs deixar de seguir a aquells usuaris que no t’han tornat el teu follow. Això sembla una tasca feixuga però, mitjançant aplicacions, és més fàcil del que ens pensem.

L’eina Crowdfire permet saber quins usuaris que segueixes, no et segueixen a tu.

Logotip de Crowdfire

4- Identificar i interactuar amb els Influencers

Com hem dit en un punt anterior, la interacció amb Influencers és molt important. Per això, us aconsellem que identifiqueu bé quins són els més rellevants del vostre sector, sobretot en el món de la venda online.

Un cop identificats, es pot anar afegint algun comentari amb una mica de publicitat o intentant atraure el públic objectiu d’aquell perfil cap al teu.

També hem de dir que és una tècnica poc professional… això per començar està bé però no com a costum.

De la mateixa manera, es pot col·laborar amb ells. Com? Molts accepten col·laboracions rebent els productes que estàs venent a la teva botiga online a canvi de fer-se fotos amb els teus productes i fer una mica de publicitat al comentari de la fotografia.

5- Concursos

A qui no li agraden els concursos? La idea és ben senzilla: Fer un regal d’un producte nou que la gent tingui cert interés.

La tècnica és la següent: Pujar una fotografia del concurs i posar com a requisits per a participar que els usuaris segueixin el teu perfil, que comparteixin la teva fotografia al seu perfil amb la menció de la marca i, fins i tot, que afegeixin alguns hashtags rellevants o que etiquetin a X amics en la publicació.

Amb això aconseguim més rellevància, més audiència i transformar la nostra publicació en viral.

6- Protagonisme als clients

Una altra tècnica a l’hora d’incrementar la rellevància del teu perfil a la xarxa és donar rellevància, precisament, als teus clients o seguidors.

És ben fàcil, proposa mitjançant un hashtag o una menció al teu perfil, que els usuaris facin fotografies a Instagram dels productes que estàs venent a la teva botiga virtual.

Al cap d’uns dies, pots elaborar una composició fotogràfica amb 4 o 5 fotografies escollides d’entre totes les que han pujat els teus seguidors.

Imatge background d'Instagram

BONUS – Màrqueting Digital (SEM)

Com a truc addicional, volem afegir el més efectiu, directe però que té un cost. Parlem de màrqueting digital basat en l’eina d’anuncis Facebook Ads. Aquesta eina incorpora altres eines més locals que focalitzen la gestió d’anuncis de pagament (cost per clic o cost per impressió) en la plataforma d’Instagram.

MÉS INFORMACIÓ

Oferim serveis de posicionament web SEO i màrqueting online SEM.

+ INFO!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *