Cabecera del 15 aniversario de Google Adwords (Marketing Online SEM)

15 aniversari de Google Adwords

Google Adwords porta 15 anys apropant el màrqueting digital a les empreses i, aquest any 2016, se celebra el seu 15è aniversari.

La seva idea és molt bàsica i, alhora, molt completa: Connectar empreses de tot tipus amb els consumidors.

Per això, us adjuntem una infografia molt visual de què han suposat aquests 15 anys i com ha evolucionat l’eina que ha ajudat, mitjançant els famosos cpccost per clic.

La gent es compromet amb la tecnologia i consumeixen contingut en formes que estan en constant evolució. Adwords ha estat part d’aquests importants canvis, connectant marques i empreses locals.

El que va començar com a simples anuncis de text al costat dels resultats de cerca, ha acabat transformant-se en el monstre actual i incorporant formats visuals (Google Display tant en la seva xarxa de cerca Display com a YouTube).

gm-cloud-design-blog-15-aniversario-google-adwords-marketing-online-digital-sem-1

L’any 2000, la gent comença a connectar amb les empreses mitjançant una nova eina, Adwords, fent aquesta connexió més fàcil que mai.

Al moment del seu llançament, prop de 350 anunciants omplien les bases de dades de Google. Avui, hi ha més d’1 milió d’anunciants.

Al 2001, les marques més cercades van ser: Nokia, Sony, BMW, Palm i Adobe, respectivament.

L’any 2003, Google AdWords comença a expandir-se globalment. Gent de 218 ciutats estan connectades amb negocis gràcies a Google.

La plataforma incorporava, l’any 2002, 72 idiomes de gestió. Actualment, més de 150, incloent-hi Klingon! :)

gm-cloud-design-blog-15-aniversario-google-adwords-marketing-online-digital-sem-2

Ja entrant l’any 2010, debuta YouTube TrueView donant als usuaris del cercador la possibilitat de connectar amb més audiència i més marques que fins ara.

L’any passat, el 2015, les 100 marques globals més importants tenien presència a TrueView en format d’anunci.

Com a mostra de la importància de la plataforma de YouTube, més d’1 bilió de visites va tenir el famós vídeo del Gangnam Style. Va ser el primer vídeo a arribar a aquesta xifra, al 2012. També hi ha més d’1 bilió d’usuaris actius.

L’edat mitjana dels usuaris de YouTube ronda els 18-34 anys.

gm-cloud-design-blog-15-aniversario-google-adwords-marketing-online-digital-sem-3

gm-cloud-design-blog-15-aniversario-google-adwords-marketing-online-digital-sem-4I arribem a l’any 2015, on el món es transforma en mòbilGoogle AdWords ofereix més vies que mai a les persones per trobar negocis i aplicacions de forma ràpida.

Prop del 50% de les cerques realitzades a Google es fan des de dispositius mòbils. Del munt de cerques realitzades per dispositius mòbils, prop d’un 82% fan consultes estant a una botiga.

Això és una nova tendència: Els usuaris van a les botigues físiques a veure, tocar i provar el producte per, finalment, fer les cerques oportunes a Google, cercar el producte i acabar fent la compra online.

Avui dia, l’ús de dispositius mòbils de forma quotidiana ha fet canviar els hàbits dels consumidors i les seves expectatives. Bilions de vegades al dia, gent d’arreu del món utilitza Google per fer les cerques “vull saber”, “com fer” o “vull comprar”.

Al cap i a la fi, Google porta 15 anys modificant el seu algoritme i forma de mostrar el contingut però mantenint l’essència: Connectar empreses o negocis amb els usuaris.

Veure infografia.

 

 

MÉS INFORMACIÓ

Oferim serveis de desenvolupament web, posicionament web SEO i màrqueting online SEM.

+ INFO!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *