gm-cloud-design-blog-seguretat-ssl-https-certificats-encriptacio-online

CERTIFICATS SSL (SEGURETAT ONLINE)

Un certificat SSL (Secure Sockets Layer o “capa de ports segurs”) són els protocols criptogràfics que proporcionen, mitjançant encriptació, una comunicació segura per una xarxa (entre l’usuari i el servidor).

Com sé si un lloc web disposa d’aquest certificat? A la barra d’adreces podeu veure un cadenat verd o barra verda molt famosos i també que l’inici de l’adreça web comença per https i no pas per http. A la següent imatge podeu veure un exemple, aquest mateix lloc web que esteu visitant.

gm-cloud-design-blog-seguretat-ssl-https-certificats-encriptacio-online-cadenat-verd

Aquests tipus de certificats són molt importants sobretots si entre en joc una botiga onlinee-commerce. Hi ha varis motius pel qual tenir aquest certificat és recomanable per no dir obligatori:

  • Seguretat: La raó més important. La comunicació s’envia xifrada.
  • Confiança online: L’usuari que veu el cadenat verd o barra verda a la barra d’adreces confiarà molt més en aquest lloc web, ja sigui una pàgina web o una botiga virtual.
  • Posicionament web: Sembla una ximpleria però és un dels paràmetres que Google té en compte a l’hora d’assignar-te un rànquing a la seva valoració interna i, per tant, aconseguir punts sempre és positiu per tenir un bon posicionament web SEO.

Sembla que un usuari qualsevol no sabrà què és un certificat de seguretat SSL o per a què serveix i és molt probable que així sigui, però no hem de pensar a instal·lar aquest tipus de certificats únicament per quedar bé amb l’usuari. És una mostra per part nostra d’informar que ens preocupa la seguretat i, per això, volem que la navegació al nostre lloc web sigui segura i, per tant, que l’usuari se senti còmode mentre navega.

A més, potser no sabrà el funcionament exacte d’un certificat de seguretat SSL, però de ben segur que coneix el cadenat verd o barra verda. Això, la nostra experiència d’aquests darrers anys, ho corrobora.

Tenim molts clients que volen informació referent a posicionament web SEO per a millorar la presència a internet del seu negoci i/o incrementar-la. A aquests mateixos clients, quan surt el tema d’habilitar un certificat SSL, la majoria no tenen ni idea de què és això però, quan els hi parlem del famós cadenat verd, n’hi ha molts que directament ens responen: “Jo, si no té el cadenat verd aquest, no compro.”.

Per tant, directament potser no coneixen el terme ni l’eficàcia però indirectament ells mateixos actuen d’una forma o d’una altra depenent de si disposem d’aquest cadenat o no.

Resumint, tenir un certificat SSL és important per tots aquests motius que, tots ells, tenen força pes per tal d’ajudar en diferents aspectes: Confiança, seguretat i posicionament web SEO.

 

MÉS INFORMACIÓ

Oferim serveis de certificats SSL i seguretat online.

+ INFO!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *