gmclouddesign-palafrugell-girona-blog-certiifcat-ssl-seguretat-https-google

SENSE CERTIFICAT SSL, GOOGLE MARCARÀ EL LLOC WEB COM A “NO SEGUR”

Cada cop més, aconseguir posicionament web SEO als nostres projectes web és una feina més difícil i costosa però missatges com el que Google ha indicat potser, fins i tot, ajuden. I és que tenir un certificat SSL és a partir d’ara obligatori.

Google ha indicat aquest gener del 2017 que, durant aquest mateix any, en la versió número 56 del seu navegador, Google Chrome, començarà a marcar com llocs webs de navegació no segura a totes aquelles pàgines web que no disposin d’un certificat SSL, normal o de validació extesa.

Què és un certificat SSL?

Primer de tot… què és? Un certificat SSL és, tècnicament, el que s’encarrega d’encriptar tota la comunicació que es transmet entre l’usuari i el servidor web on tenim allotjat el nostre projecte web. D’aquesta manera, s’aconsegueix que ningú pugui accedir a les nostres dades si és que s’intercepten pel camí. És a dir, no estem evitant que puguin interceptar les dades, sinó que el que estem fent és encriptar-les perquè, en el cas que algú ho faci, no pugui desxifrar el missatge.

Quan és important tenir aquest certificat?

Pel missatge que ens està dient Google… sempre! Fins fa poc, aquests tipus de serveis es solien oferir en projectes pels quals hi havia moviment de dades sensibles, com per exemple un e-commerce o botiga online, on l’usuari ha d’entrar les dades de la seva targeta de crèdit.

Un altre lloc on era bastant normal instal·lar un certificat SSL era en un projecte en format backend on el client disposa d’una plataforma on organitzar els seus clients, les factures o altres dades de caràcter més privat.

En aquests tipus de projectes és completament lògic que, disposar d’aquests certificats, és una espècie “d’assegurança” per evitar mals majors.

Ara Google ens diu que prou… que a partir d’ara, tenir un certificat SSL és OBLIGATORI si no vols perdre totalment la confiança de l’usuari en el moment en que entri al teu lloc web i li aparegui el missatge de ESTÀS NAVEGANT EN UN ENTORN NO SEGUR, ET RECOMANEM QUE NO HO FACIS.

Si ens parem a pensar, el sol fet de tenir un formulari al nostre lloc web, ja fa que dades sensibles (una adreça de correu electrònic, un missatge privat, …) es mouran per internet amb el risc que tercers interceptin aquestes dades.

A l’inici d’aquest article hem comentat que pot ser beneficiosa aquesta postura de Google. El motiu és que, com ara pràcticament ens estan obligant a tenir instal·lat i configurat un certificat SSL al nostre lloc web,  aquests punts a tenir en compte a l’hora de posicionar ja els haurem guanyat, per tant, podrem centrar els esforços en posicionament web SEO en altres aspectes.

Tipus de certificats SSL

Principalment n’hi ha 2 tipus de certificats SSL:

  • El normal, que és el que valida el lloc web com a segur i, per tant, encripta totes les dades de forma segura.
  • La validació extesa, que no només valida el lloc web com a segur sinó que també s’encarrega de validar a l’empresa que hi ha al darrera com a segura.

En termes de seguretat, no existeix cap diferència entre un i altre, al final la finalitat és la mateixa: Encriptar les dades. El que ofereix la validació extesa que no ofereix la normal simplement és major confiança de l’usuari enfront el teu lloc web. En aquests tipus de validació, no només apareixerà el típic “https” davant el lloc web i el cadenat verd a la barra d’adreces, sinó que també apareixerà el nom de l’empresa que té instal·lat aquest certificat SSL.

El nostre consell és, per la diferència de preu, que instal·leu el normal perquè tècnicament i en termes de seguretat, ja estareu cumplint el que indica Google.

 

MÉS INFORMACIÓ

Per a més informació i preus de certificats SSL (HTTPS).

+ INFO!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *