gm-cloud-design-palafrugell-girona-google-my-business-ficha-google-featured

7 consells per a la fitxa de Google i la seva importància

Què és una fitxa de Google? Potser molta gent s’ho pregunta, tot i haver-la usat infinitat de vegades. No és més que la fitxa de Google que apareix a la dreta del cercador quan estem buscant informació sobre alguna empresa.

Ficha de Google de GM Cloud Design, Palafrugell (Girona)

Es gestiona mitjançant l’eina de Google My Business i serveix per a ser molt més atractiu per als clients potencials que puguin trobar-te i, lògicament, per a Google, que ens servirà perquè ens tingui més en compte si la nostra fitxa està complerta.

Avui dia és normal buscar en Google per a comparar preus, botigues online o buscar empreses que ofereixin serveis per a veure quina transmet major confiança o té major valoració d’opinions de la resta dels usuaris. Per això, és vital tenir una fitxa de Google el més complerta possible amb tots els enllaços a totes les eines de Google.

No només ens servirà perquè ens trobin més i millor, també per a poder analitzar les estadístiques que l’eina ens ofereix on podrem veure la quantitat de gent que ens ha estat buscant en un cert període de temps així com les vegades que ens han trucat des de la fitxa de Google, el nombre de clics que ens han fet, visualitzacions de la nostra fitxa i un llarg etcètera.

És una eina OBLIGATÒRIA per al posicionament web local, que no és més que el propi posicionament web SEO tradicional que tots més o menys coneixem però focalitzant en el negoci local, perquè posicioni geogràficament en la zona. Per exemple, si som uns lampistes de Palafrugell (Girona), de poc em servirà unir esforços per intentar aparèixer en els resultats de cerca d’usuaris que estiguin buscant lampistes a Sevilla. Hem de posar el focus a sortir el màxim de vegades en les cerques relacionades amb els serveis de la lampisteria en el radi d’acció d’aquesta… si únicament treballem a la província de Girona, no necessitem posicionar-nos molt més allà.

Doncs bé, la fitxa de Google ajuda a potenciar aquest posicionament web local.

Si tens problemes per a crear la fitxa de Google o per a verificar l’autoria si aquesta ja existeix i no ets l’administrador, et convidem a que contactis amb nosaltres perquè puguem ajudar-te i així poder entendre millor els punts que vénen a continuació.

I aquí van alguns consells essencials perquè el nostre posicionament web local sigui òptim.

  1. El perfil: Una foto de perfil que representi de la millor forma al negoci i un nom adequat. L’ideal és afegir el logo i una foto de portada.
  2. Descripció: Essencial, veritat? Una descripció breu però prou descriptiva. Pensa que serà la teva carta de presentació per a qui t’estigui cercant directament a tu o a empreses que ofereixin algun dels teus serveis. Explica qui ets i perquè han de triar-te a tu per a cridar l’atenció del client potencial.
  3. Tour virtual: Moltes empreses ja disposen d’ell i és un punt a favor. Permet als usuaris, mitjançant un tour virtual, “donar una volta” per les teves instal·lacions fent-se així a la idea de com ets realment i inspirar encara més confiança. Si estàs interessat, podem oferir-te fotògrafs de confiança que poden crear el tour virtual del teu negoci.
  4. Coherència de dades: És molt habitual veure un telèfon, un correu electrònic, una web i fins i tot l’horari en una fitxa de Google que està obsolet… truques i truques i ningú ho agafa o et presentes al negoci segons l’horari mostrat en la fitxa de Google i aquest horari ja no és vàlid… això empipa molt a l’usuari i farà que perdis tots els punts aconseguits fins ara i alguns més. No només la coherència és important, la quantitat de dades i informació també… és millor una fitxa de Google que té totes les dades complertes que la que no té el telèfon o l’horari, per exemple.
  5. Ressenyes del teu negoci: Aquí és la mare dels ous… les opinions dels usuaris són imprescindibles i han de ser bones. Quantitat i qualitat van de la mà i, si ho aconseguim, tenim moltes més paperetes de sortir en primeres posicions en els resultats de cerca en Google. És potser el punt més important perquè tenir un bon grapat de ressenyes positives (entre 4 i 5 estrelles de mitjana) pot fer que el teu negoci aparegui per davant d’un altre que és més antic o que està més prop de l’usuari perquè Google entén que ofereixes un millor servei en tenir més i millors ressenyes que la teva competència.
  6. Interacció en les ressenyes: Realment va lligat al punt anterior però l’hem volgut separar per la importància que té… és tan o més important rebre moltes ressenyes positives com respondre-les totes, també les negatives. Sempre des de la cordialitat i intentant solucionar els possibles problemes i agraint els comentaris positius perquè el següent usuari que ens visiti vegi que hi ha un feedback ràpid i positiu entre usuari i negoci.
  7. Imatges: La fitxa de Google disposa d’un apartat per a imatges diferenciades entre les fotos que puja el mateix propietari i les que pugen els clients, que són les més importants i les que ajuden a millorar el posicionament de la imatge de marca. Es podran inserir fotos de productes, de zones del negoci de l’interior i exterior, de l’equip, …

gm-cloud-design-palafrugell-girona-logo-google-my-business