gm-cloud-design-blog-amazon-prime-puja-el-seu-preu-de-1995e-a-36e-lany

Amazon Prime puja el seu preu de 19,95€ a 36€ l’any

Segurament a dia d’avui tothom ja ha utilitzat la plataforma més famosa del planeta en compres online: Amazon. I, segurament, tothom coneix més o menys el seu pla Amazon Prime que consisteix, entre altres coses, a rebre amb transports gratuïts certs productes que ven directament Amazon.

Doncs bé, el preu de la subscripció anual va pujar divendres passat dels 19,95€/any als 36€/any. Aquest és un servei premium que serveix per reduir l’entrega i no tenir despeses de transport. A més, inclou serveis multimèdia de música, eBooks i vídeo en format sèries i pel·lícules.

De fet, ja feia més d’un any que els rumors d’una pujada de preu tenien cada cop més ressò. També hem sentit que, a causa dels baixos resultats d’Amazon Espanya, el preu es podria fins i tot triplicar… doncs bé, s’ha fet esperar i no s’ha triplicat, però si que s’ha pujat un 80%.

Millora dels serveis

La companyia, en la seva defensa, indica que no ha apujat el preu del seu servei premium des del 2015 i, en 4 anys, ha millorat moltíssim tots els valors afegits de la subscripció, com ho és el Prime Vídeo, Prime Music i Prime Reading, totes 3 incloses al cost anual. També fa incís en la millora del seu servei Prime Photos, per emmagatzemar a Amazon Cloud les imatges.

Pels usuaris de Madrid, Barcelona i València, existeix una altre avantatge i és que poden accedir a l’entrega en 2 hores també de franc, aquest servei és l’anomenat Prime Now.

Accions d’Amazon

Aquesta pujada coincideix quan l’acció de la companyia ha superat els 2.000$ a la borsa de Nova York, amb un valor de mercat proper al bilió de dòlars. Ara mateix, Amazon està a punt de convertir-se en la segona companyia d’estats units que arriba a aquesta capitalització bursàtil, seguida d’Apple que ho va fer a l’agost.

L’empresa de Jeff Bezos, el seu fundador, va tancar fa uns dies amb una pujada del 3,2% i, dijous, va tornar a incrementar un 1% fins a estar per sobre d’aquests 2.000$ durant una hora aproximadament.

 

Ara l’usuari ha de valorar si vol mantenir tots els serveis d’Amazon per l’increment de preu o si, per contra, no li paga la pena. Segurament, molts usuaris només veuen atractiu el servei d’enviament gratuït i, de la resta de serveis, o bé no utilitza cap o només algun d’ells de forma esporàdica. El que probablement la majoria pensa és que hauria d’haver una graella de preus on el preu és resultat de la quantitat de serveis als quals es vol accedir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *