gm-cloud-design-palafrugell-palamos-girona-blog-campanya-de-marqueting-online-a-google-adwords-o-a-facebook-instagram

Campanya de màrqueting online a Google Adwords o a Facebook + Instagram?

Pràcticament tothom coneix la plataforma de màrqueting digital SEM de GoogleGoogle Adwords o, si més no, que Google mostra anuncis als seus resultats de cerca. I, evidentment, tothom coneix els anuncis que apareixen al timeline de Facebook i d’Instagram.

Són les 2 plataformes, perquè Facebook va de la mà d’Instagram, més utilitzades quant a màrqueting online per promocionar productes i/o serveis en format anunci a internet i molta gent es pregunta: Quina és millor?

Anuncis a Google Vs Anuncis a Facebook + Instagram

A grans trets, existeix una diferència fonamental entre ambdues plataformes i no té res a veure amb l’empresa que hi ha al darrere ni com es pot gestionar tècnicament cada campanya publicitària. De fet, la resposta depèn de l’anunciant, és a dir, el que vol crear anuncis publicitaris per promocionar productes o serveis.

L’anunciant ha de saber a qui va dirigit cada plataforma per saber quina li convé més.

Anuncis a Google Adwords: Demanda

La forma amb la qual s’ha dissenyat la plataforma d’anuncis de Google Adwords està orientada a la demanda d’informació. Què volem dir amb això? Un usuari entra al cercador de Google i fa una cerca, suposem “comprar mòbil samsung”. Des d’aquest moment, l’algoritme de Google fa tot el possible per mostrar-li a l’usuari la informació que ha demanat.

Fixeu-vos en la gran diferència entre un anunci en format falca de ràdio o a un diari en paper i Google Adwords. Quan vaig amb cotxe escoltant la ràdio o llegeixo el diari mentre esmorzo, em van apareixent diferents anuncis que em poden interessar o no però que jo no he demanat.

Per tant, té molt més valor un anunci a Google Adwords perquè és l’usuari el que està interessat en un tema en qüestió i, els anuncis que puguin sortir, tenen molta més probabilitat d’aconseguir la conversió desitjada perquè l’usuari ha demanat aquesta informació.

Anuncis a Facebook + Instagram: Oferta

A la modalitat de Facebook + Instagram, passa exactament al contrari, com a l’exemple de la falca de ràdio o diari en paper. La plataforma es va dissenyar pensant a oferir anuncis publicitaris que poden aparèixer als murs o timelines dels usuaris.

Quina plataforma és millor?

Doncs depèn… però totes dues són molt efectives al seu terreny. Hem de tenir present que ambdues plataformes permeten segmentar molt bé els usuaris als quals volem mostrar els nostres anuncis i, per tant, a diferència de la publicitat tradicional, només mostrarem a qui realment pot estar interessat en el nostre producte o servei.

Per exemple: Una persona de 70 anys pot estar llegint el diari i veure un anunci d’una trona per nens petits i, tot i que pot estar interessat per algun nét o conegut, és molt més probable que qui estigui interessat sigui un pare o una mare d’un nadó, però no és el cas. Amb una bona segmentació a Facebook + Instagram, podrem mostrar l’anunci només a persones que realment puguin estar interessats en el nostre producte o servei.

Amb això aconseguirem baixar la inversió en aquest canal de publicitat online o bé mantenir la despesa però optimitzar molt més el retorn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *