gm-cloud-design-blog-como-nacio-android-de-la-mano-de-google

Com va néixer Android de la mà de Google?

Ja han passat 10 anys des que va néixer Android i és que, fins llavors, el més semblant a un smartphone eren dispositius Nokia, BlackBerry, dispositius amb Windows i el nounat iPhone.

En aquest mateix moment, Google va decidir entrar al mercat amb un sistema operatiu compatible amb dispositius de qualsevol fabricant i va decidir anomenar-lo Android. A dia d’avui, és el sistema operatiu més usat a nivell mundial per davant fins i tot de Windows.

Compatibilitat amb altres dispositius

L’èxit collit es deu, en gran part, per la facilitat que funcioni en qualsevol smartphone de forma gratuïta, encara que per contra vénen preinstal·lades algunes aplicacions de Google.

Aquest mateix concepte ja ho va usar Nokia amb el seu sistema operatiu Symbian, però aquest era poc fluid. Google va copiar alguna de les seves característiques en el seu sistema, que funcionava molt millor.

Finalment, tant Windows Phone, BlackBerry OS i el mateix Symbian, van sucumbir a Android. La jugada va sortir ben perquè, dirigents de Google, tenien com a primer i principal objectiu, bloquejar l’èxit que Microsoft pretenia que tingués Windows Phone en smartphones, com sí ho tenien en PC’s.

Per intentar evitar-ho, Microsoft va comprar la companyia Nokia per parar la pujada d’Android, sense èxit, fins que va acabar tirant la tovallola, com BlackBerry.

Android ronda el 86% dels smartphones del món.

L’altre 14% l’hi reparteixen entre el sistema operatiu d’Apple, iOS, i altres petites opcions.

Desbancaran a Android?

Amb el pas dels anys, ja s’ha intentat desbancar al totpoderós sistema operatiu de Google amb proves com Firefox OS, Ubuntu, Cyanogen OS, … però totes elles sense èxit. De moment, l’únic que continua plantant cara a Android és iOS, encara que amb una quota de mercat molt menor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *