gm-cloud-design-palamos-palafrugell-girona-blog-conoce-todo-lo-que-google-sabe-sobre-ti

Coneix tot el que Google sap sobre tu

Fa molt poc que va sortir a la llum l’escàndol de l’ús indegut de la informació de milions d’usuaris de la xarxa social Facebook i, a dia d’avui, el debat s’ha estès a altres empreses del sector bàsicament relacionat amb l’ús de les nostres dades.

I en el punt de mira, com no podia ser d’una altra forma, està el gegant de la xarxa: Google. Amb les seves múltiples aplicacions com Google Maps per guiar-nos pels carrers del món, Google Calendar per organitzar el teu dia a dia, el sistema operatiu Android usat per gairebé un 85% d’usuaris, el propi navegador Google Chrome, etc totes elles absorbint constantment dades sobre els usuaris que les usen. Van guardant petites porcions del nostre dia a dia creant un perfil virtual de la nostra vida.

Moltes vegades, som els propis usuaris els que no ens adonem de la quantitat d’informació privada que oferim, i de forma gratuïta, a aquestes aplicacions amb un denominador comú: Totes elles de Google.

Descarregar la meva petjada online

Com altres tecnològiques del sector, Google ens ofereix la possibilitat de descarregar-nos la nostra empremta digital, el rastre online que anem deixant en Google. Per exemple guardant totes les ubicacions des que ens aixequem al matí i al llarg del dia sempre que tinguem la funció de geolocalització del smartphone activada. D’aquesta forma, rastrejarà els nostres moviments diaris i els podem visualitzar des d’aquest enllaç en el que ells anomenen el nostre “timeline”.

De la mateixa forma que Facebook, Google t’ofereix la possibilitat de poder descarregar totes les dades que ha anat emmagatzemant amb el temps sobre nosaltres.
Amb aquest enllaç podrem veure el nostre rastre digital veient les cerques que hem fet en els diferents dispositius en els quals tenim el nostre compte de Google oberta, l’historial de navegació, etc amb la finalitat de categoritzar-nos per mostrar-nos la publicitat en format anuncis de màrqueting digital SEM més adequats als nostres gustos. En el que sol fixar-se el gegant tecnològic és en la nostra ubicació, gènere, edat, entreteniments, interessos professionals a més de com usem les nostres aplicacions instal·lades des de la més lògica a usar aquestes dades com WhatsApp fins a la llanterna del smartphone.

Per poder tenir aquest arxiu amb tota la nostra informació, simplement cal accedir a aquest enllaç i descarregar la informació en un fitxer. on apareixeran els documents i fotos de Google Fotos i Drive així com tot el descrit anteriorment.

Finalment, si vols fer creu i ratlla, Google també permet eliminar tots els continguts que hem anat veient des dels mateixos enllaços.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *