gm-cloud-design-blog-els-usuaris-de-facebook-decidiran-la-fiabilitat-dels-mitjans-de-comunicacio

Els usuaris de Facebook decidiran la fiabilitat dels mitjans de comunicació

Facebook, la xarxa social per excel·lència, ha anunciat recentment que valorará i classificará a tots els mitjans de comunicació basant-se en la confiança que generen als propis usuaris de la plataforma, sent aquests els que “votaran”.

Així, els titulars amb major valoració, tindran més prioritat en el fil de notícies que veuen els usuaris en els seus murs. És una estratègia del gegant online que intenta combatre per tots els mitjans les fake news o notícies falses, el sensacionalisme o desinformació.

“Hem decidit que sigui la pròpia comunitat la que determini les fonts fiables, per fer-ho de forma objectiva” – Mark Zuckerberg (Creador de Facebook)

Les xarxes socials permeten a dia d’avui divulgar molta informació de forma veloç i, si no se solucionen aquest tipus de problemes, al final s’acaben amplificant. Per això és necessari que el mur de cada usuari reflecteixi notícies verídiques i de qualitat que ajudin a construir interessos comuns. Des de fa uns dies, ja es comença a preguntar a certs usuaris sobre la familiaritat amb alguns mitjans de comunicació i la confiança que inspiren els mateixos.

Poc a poc aquesta nova eina s’anirà estenent sempre amb la mateixa finalitat: Prioritzar els mitjans de confiança i que informin sobre notícies verídiques. A més, una altra de les novetats de Facebook serà que els murs dels usuaris apareixeran en diferent ordre, és a dir, que es vol prioritzar el contingut dels amics i familiars per davant de publicacions d’empreses o mitjans de comunicació.

La intenció d’aquest últim canvi és millorar l’experiència dels usuaris a la xarxa perquè, segons sembla, estan arribant a les oficines centrals de Facebook comentaris sobre el poc equilibri que hi ha entre les publicacions d’empreses o mitjans de comunicació i la dels propis amics i familiars. També indiquen que els vídeos i altres tipus de publicacions corporatives han crescut molt en els 2 últims anys i les publicacions personals d’amics i familiars han quedat en segon pla.

En definitiva, Facebook ha anat canviant la seva estratègia empresarial al llarg de la seva curta vida i ara torna a fer-ho, però aquesta vegada per tornar a les seves arrels i no desvincular-se tant del que en el seu moment era l’essència de “LA XARXA SOCIAL”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *