gm-cloud-design-palafrugell-girona--palamos-blog-google-empieza-a-apostar-por-telefonos-clasicos

Google comença a apostar per telèfons clàssics

Els dos grans sistemes operatius mòbils en l’actualitat, Android i iOS, són els que manen i semblava que aquesta seria la situació durant molt temps… O això semblava!

Google ha invertit 22 milions de dòlars en un sistema operatiu anomenat KaiOS i té una peculiaritat: Ha estat dissenyat per a mòbils amb hardware modest, tan modest que no està pensat per smartphones, com per exemple el mític Nokia 8110, o la seva versió renovada.

Potser la idea de KaiOS no convenç molt i més veient la tendència dels smartphones aquests últims anys, però té més sentit quan és Google la que està darrere i, a més, existeixen altres acords amb Facebook i Twitter perquè els seus serveis estiguin integrats en aquest sistema operatiu.

Per què Google aposta per un sistema tan oposat a Android?

El motiu principal és acostar-se tot el possible als països més pobres, on hi ha molta població que no pot permetre’s un smartphone i KaiOS pot erigir-se com l’alternativa entre un telèfon clàssic de tota la vida i un smartphone d’última generació.

Un altre motiu pot ser posar èmfasi en les noves funcionalitats que tant Android com iOS han incorporat en les seves últimes versions, una sèrie de funcionalitats i mesures per ajudar-nos a no estar tan enganxats al nostre smartphone.

Un mòbil tradicional sense pantalla tàctil i amb un hardware tan limitat pot ser una altra bona solució quan únicament necessitem usar el telèfon mòbil i evitar les múltiples distraccions que un smartphone ofereix. Un altre punt clau és la gran autonomia, amb el que permetrà oblidar-nos de caminar carregant el telèfon cada dos per tres, ideal per a moltes empreses que usen constantment el telèfon per realitzar trucades i poca cosa més.

Què inclourà KaiOS?

Google té previst que el sistema operatiu KaiOS contingui Youtube, Google Maps i l’assistent de Google, però de moment ni WhatsApp ni Telegram són compatibles, encara que no es descarta una versió “lite” o reduïda de WhatsApp, tal com ha fet Facebook.

En definitiva, es tracta d’un sistema operatiu modest però que conté uns mínims com a connexions 4G, GPS o una appstore pròpia, entre altres. Caldrà veure si les aplicacions més populars de missatgeria es pugen al carro i estarem davant d’uns competidors dels actuals smartphones molt suggeridors per a gent que no és molt exigent i que es conforma amb tot el que pot oferir KaiOS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *