gm-cloud-design-blog-google-home-ya-es-una-realidad-en-espana

Google Home ja és una realitat a Espanya

Fa ja diverses setmanes que anem veient moviments en Google i es tracta d’un nou intent per part del gegant tecnològic a acostar la tecnologia a les persones: Google Home.

És un altaveu intel·ligent per a ús domèstic i la seva venda ja està disponible a Espanya. Entra al mercat amb 2 models disponibles: Google Home per 149€ i Google Home Mini per 59€.

Per a què serveix?

Aquests altaveus han trigat a arribar a Espanya però ho farà perfectament adaptat al castellà, faltarà afegir-ho en català, basc i gallec. Google Home no deixa de ser un altaveu amb el qual poder parlar i, mitjançant la seva computadora de conversa interna, poder executar accions, ja que no disposa de pantalla ni teclat.

Quan ho hem configurat amb la nostra app del mòbil, es connecta mitjançant la Wi-Fi de casa i permet fer-li consultes amb el típic “OK GOOGLE” que segurament tots coneixem i haurem usat més d’una vegada amb els nostres smartphones. Just després de pronunciar aquestes paraules, podem demanar diferents ordres que l’altaveu executarà.

Què ordres compleix?

Podem demanar-li que posi la música d’un autor específic, que ens digui quin temps farà en algun lloc, que ens posi la nostra sèrie favorita o que activi una alarma per recordar-nos alguna cosa. Hi ha moltes opcions i s’aniran afegint noves conforme els usuaris vagin usant-ho i demandant novetats.

Com s’ha pensat per a ús domèstic, serà capaç de reconèixer fins a 6 veus diferents i reconeixerà ordres de cadascuna d’elles. També existeix compatibilitat entre diferents Google Home amb el que poder tenir repartits per la casa diversos altaveus tots ells connectats a la mateixa Wi-Fi. Per exemple, podrem dir “APAGA ELS LLUMS” en l’altaveu situat en el menjador i únicament apagaria les d’aquesta habitació. Si no estem en aquesta estada, podem indicar-li “APAGA ELS LLUMS DEL MENJADOR”. Evidentment, aquesta última ordre es podrà usar sempre que tinguem bombetes intel·ligents compatibles amb Google Home.

Quin model encaixa amb mi?

Les diferències entre ells van des de la grandària, la qualitat de l’altaveu i, evidentment, el preu. El Mini està pensat per portar-ho amb nosaltres des de la tauleta a l’escriptori del PC on poder dictar ordres molt ràpides.

El model normal, té un altaveu de major qualitat i té una superfície tàctil per activar-ho o parar ordres.

Existeix un tercer model anomenat Google Home Max, que té major qualitat en el seu altaveu i una major grandària, pensat en qui busca major qualitat en la música però, de moment, no té data prevista de sortida al mercat.

Compatibilitat

Com no podria ser d’una altra forma, els nous altaveus de Google seran compatibles amb altres aparells i tecnologies per donar-li més funcionalitats. Entre ells, és compatible amb el termostat Nest, també de Google, bombetes i endolls Phillips, Wemo i altres aparells relacionats amb la seguretat com a càmeres. A més, totes les televisions amb Android TV o dispositius Chromecast.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *