gm-cloud-design-palafrugell-palamos-girona-blog-instagram-habilita-la-compra-a-traves-de-stories

Instagram habilita la compra a través de stories

Facebook, el gegant de les xarxes socials, ha decidit obrir per complet les portes a totes aquestes empreses, marques o influencers que tenen com a part del seu model de negoci a un dels seus bucs insígnies: Instagram.

Fa unes setmanes es va obrir per complet a tots els perfils tipus empresa la possibilitat de, a més d’etiquetar a persones, també poder etiquetar productes que s’hagin integrat prèviament al catàleg de Facebook, sempre que s’hagi enllaçat el compte d’Instagram i de Facebook.

Ara va un pas més enllà i, veient la gran estirada que tenen els stories a la xarxa social de fotografies per excel·lència, va a afegir la mateixa funcionalitat però a través de les seves stories.

Creixement de Facebook

També fa poques setmanes, Facebook es va veure embolicat en uns problemes relacionats amb la gestió de les dades que emmagatzema, però tot i així el primer trimestre del 2018 han experimentat un creixement del 50% interanual i, la previsió, és molt positiva perquè el factor més rellevant en aquest creixement és la forta aposta per la publicitat en els stories de Instagram. I és que la publicitat en Facebook, WhatsApp i Instagram suposa el 90% dels ingressos totals.

Fa ja diversos mesos que la publicitat en els Instagram stories està activa i hi ha prop de 300 milions d’usuaris que veuen i interactuen diàriament amb aquests stories i moltes marques ja ho consideren un aparador més amb un abast bestial. Fins ara es podien limitar a donar visibilitat als seus productes i, ara, també podran vendre’ls. Sens dubte és un pas més cap a la ràpida conversió, l’etern objectiu en el màrqueting digital.

Com es veurà en els stories?

La veritat és que no ha innovat molt però… si alguna cosa funciona, perquè canviar-ho? El sistema serà idèntic a l’etiquetatge de productes en els posts tradicionals: Apareixerà un “adhesiu”, com ho anomenen ells, amb la forma d’una bossa de la compra on inclourà un enllaç perquè l’usuari accedeixi directament a la pàgina de compra i disminuir així el temps en el qual l’usuari consumeix l’anunci, es decideix per la seva compra i acaba comprant.

Com diem, el funcionament serà idèntic als posts. Quan la marca en qüestió vulgui enllaçar a un producte en el stories on l’està promocionant, simplement haurà d’afegir l'”adhesiu” de compra amb una fletxa que apunta al producte i afegir l’enllaç a la pàgina web on es pot adquirir i, el text de l’enllaç, serà “Veure detalls”.

Funcionarà?

Si partim de la base que la inclusió d’etiquetatge de productes en els posts tradicionals ha encaixat molt bé en les marques, podríem deduir que funcionarà igual de bé en stories. De fet, Instagram ha realitzat una macroenquesta en la qual es conclou que la xarxa social no és únicament un punt d’unió social entre amics i familiars, sinó que moltíssims la usen com a font de noves tendències.

Com amb totes les noves funcionalitats, aquesta solament estarà disponible inicialment per a grans comptes però a poc a poc s’anirà implantant a la resta de comptes que tinguin com a part del seu model de negoci la conversió en venda online.

Aquesta nova opció farà incrementar aquesta conversió transformant els simples usuaris captadors de noves tendències en potencials compradors directes, augmentant les vendes per a les marques. Evidentment, Facebook voldrà part del pastís i un percentatge anirà per a la xarxa social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *