gm-cloud-design-palafrugell-palamos-girona-blog-me-han-robado-el-movil-ahora-que-hago

M’han robat el mòbil, ara què faig?

Avui dia, perdre un mòbil suposa moltíssim més que el perjudici econòmic que comporta… suposa perdre totes les dades que tenim emmagatzemades en ell, a excepció d’aquelles que tinguem guardades al famós núvol.

Sembla que tots tenim molt controlat el nostre dispositiu mòbil a tot moment però que ens robin l’smartphone és molt més fàcil del que podem arribar a imaginar-nos. Si ens arriba a passar, podem seguir una sèrie de pautes o consells per intentar recuperar-ho o, si més no, que ningú més pugui usar el teu dispositiu o sigui capaç d’accedir a les teves dades.

El nombre IMEI

Aquest famós nombre que tant recalcament fan les operadores mòbils a l’hora de lliurar-nos el telèfon no és més que la matrícula o identificador únic del terminal que serveix per poder identificar-lo si cal interposar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra.

Localitzar-ho és fàcil, cal marcar des del telèfon les tecles “#06#” (sense les cometes) i trucar. En aquest mateix moment, ens apareixerà per pantalla el número IMEI que hauríem de guardar o fer una captura i guardar en lloc segur per si alguna vegada ens sostreuen el dispositiu, tenir el seu identificador localitzat.

Cerca remota del dispositiu

Quan ja ens han robat el telèfon, hem d’intentar posar remei amb els mitjans dels quals disposem i el més ràpid i directe és intentar localitzar-lo de forma remota, en paral·lel a cursar la denúncia als Mossos d’Esquadra.

Si disposem d’un dispositiu Android, es pot usar l’eina que ja va crear Google en el seu moment amb aquesta finalitat: L’administrador de dispositius, que podrem trobar en el nostre menú de Android.

Si l’smartphone que t’han sostret és d’Apple, un iPhone, també existeix una eina que fa exactament el mateix. Aquesta és la app “Buscar mi iPhone” que, mitjançant el compte de icloud/find, ens permetrà localitzar el telèfon, esborrar tot el seu contingut o bloquejar-lo perquè ningú més pugui utilitzar-lo.

Cursar denúncia als Mossos d’Esquadra

Si arribem a aquest pas, és que no hem aconseguit trobar el nostre telèfon amb cap aplicació dissenyada per a això i el següent pas és trucar al nostre operador mòbil perquè cancel·lin la targeta SIM i evitar que puguin fer despeses no desitjades.

Ara ja estem en disposició de recopilar tota la informació (bàsicament IMEI i localitzacions) i presentar-nos a una de les oficines dels Mossos d’Esquadra per posar una denúncia.

Val més evitar que curar

Aquesta frase és molt fàcil dir-la quan ja ha passat tot… però sempre podem seguir certes pautes per minimitzar el risc de robatori del nostre smartphone. Evidentment, no perdre de vista el nostre telèfon en zones amb molta gent o tenir-ho sempre guardat i no deixar-ho a la taula d’una cafeteria i, potser la més important, recordar mantenir actives les eines de localització que els fabricants posen al nostre abast.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *