gm-cloud-design-palafrugell-palamos-girona-blog-vero-la-nova-xarxa-social

Vero, la nova xarxa social

Estem davant de l’enèsima xarxa social que té com a principal objectiu atreure als usuaris poc convençuts o cansats d’Instagram: Vero. És encara un “bebè” al veloç món de les noves tecnologies i xarxes socials però tothom parla ja de Vero, obstinada a canviar les normes d’interacció en xarxes socials.

Ells es defineixen com l’alternativa als clàssics Facebook, Twitter i Instagram, prometent no alterar l’ordre cronològic del teu timeline ni usar les teves dades amb terceres empreses com a model de negoci.

La directiva

Els fundadors de Vero són molt peculiars:

  • Ayman Hairi: Milmilionari libanès, esquitxat sempre per rumors de corrupció en antigues empreses
  • Motaz M. Nabulsi
  • Scott Birnbaum, advocat

Especialment Ayman Hairi, present en la llista Forbes i embolicat en escàndols. Aquestes dades poden fer-nos dubtar sobre l’honestedat que oferir amb la xarxa social. L’equip està format per un total de 23 persones.

Les promeses

A la seva pròpia pàgina web té un enllaç amb un manifest on critiquen a la resta de xarxes socials per posar els propis interessos per sobre dels dels usuaris i la configuració d’amb qui comparteixes què. Concretament aquestes crítiques van dirigides a Twitter i Instagram i per això es defineixen com l’alternativa, permetent el control del nostre contingut compartit.

I ara ve quan Vero rebrà moltes crítiques… és una xarxa social de pagament! D’aquesta forma aconsegueixen que l’usuari no sigui simplement un anunciant cobrant una quota. No s’ha especificat el cost tot i que ja hi ha rumors que “pel preu d’un cafè” es podrà accedir a la xarxa social. També hi ha rumors que el primer milió d’usuaris registrats la podran usar gratis per sempre.

També formarà part del seu model de negoci unes comissions petites per la venda de productes que es puguin realitzar mitjançant publicacions compartides, vendes com les que es poden fer a Facebook (estil Wallapop). Finalment, afegiran un apartat de donacions com fa Wikipedia.

Una altra de les seves promeses del manifest és informar-te a tot moment què faran amb les teves dades. Si usen el teu número de telèfon únicament per identificar-te o per reconèixer amics i poder enviar invitacions o el teu nom perquè uns altres puguin buscar-te. Insisteixen que les dades les usaran per a l’evolució de l’aplicació, sempre complint amb els requisits legals o per gestionar les queixes o denúncies d’usuaris de Vero.

Però com en tot, també han generat polèmica. Sobretot amb els drets d’autor, perquè la xarxa social imita les velles polítiques d’Instagram: L’usuari es compromet a pujar contingut permetent a la plataforma fer ús d’ell, ja sigui de distribució o d’exhibició. L’usuari perd l’exclusivitat dels seus drets d’autor, cosa que recentment han canviat a Instagram.

Com funciona?

Ho va fer des del principi Google+ i ho intenta Facebook, el que tens no són únicament seguidors com el són en Twitter o Instagram, perquè pots posar els teus contactes en 3 grups diferenciats: Amics íntims, amics o coneguts. També existeix un quart grup per als seguidors que vulguin seguir el teu dia a dia sense sol·licitar amistat.

La imatge de perfil es pot diferenciar en cadascun dels grups i, quan publiques contingut, tries amb qui compartir-ho, amb la possibilitat de crear contingut privat.

El contingut no es basa en publicacions únicament de text, han de ser fotografies, música, enllaços, pel·lícules, llocs o llibres això sí, amb el text que vulguis que l’acompanyi, amb les seves possibles edicions i diversos filtres per a les fotos.

S’ha intentat simular un entorn semblant a Pinterest amb les publicacions d’enllaços a botigues online amb la possibilitat de veure el que s’ha compartit organitzat per temes.

El funcionament dels M’AGRADA i COMENTAR serà similar al que ja coneixem i, a més, inclourà un sistema de missatgeria privada. També amb possibilitat de compartir de forma automàtica en Facebook o Twitter cert contingut.

Ara ens faltarà veure com evoluciona aquesta nova xarxa social, si quedarà en l’oblit en poc temps o arrasarà com d’altres han fet.